Сирене за опасност у Косовској Митровици, Зубином Потоку, Лепосавићу VIDEO

ГС
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Више десетина припадника такозване специјалне полиције стигло је џиповима до зграда локалних самоуправа у Косовској Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану, а на улазима у зграде окупљено је на десетине Срба, запослених у привременим органима тих општина.

Долазак специјалаца полиције пратио је звук сирена у Лепосавићу, Митровици, Звечану и Зубином Потоку, које житељи тих средина активирају за алармирање на опасност, преноси РТС.

- Специјалци намјеравају да на зграду општине у којој је и Привремени општински орган Владе Србије "истакну заставу плаво жуте боје која симболизује државност на Косову" - преноси РТС.

Све се догађа када је већина запослених у привременим органима и другим институцијама на путу за Београд, ради присуства скупу на који их је позвао предсједник Србије.

Јуче су нови предсједници општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу положили заклетву и преузели дужности као први предсједници албанске националности од формирања локалних структура власти у овим срединама под окриљем владе у Приштини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана