Синиша Мали нови градоначелник Београда

Агенције
Синиша Мали нови градоначелник Београда

Београд - Отклоњене су све сумње! Досадашњи Предсједник Привременог органа града Београда Синиша Мали биће нови градоначелник престонице.

Врх СНС-а је донИо одлуку да досадашњег шефа привремене престоничке управе промовише у првог човјека главног града. Такође, напредњачки блок понудио је социјалистима и ДСС-у да им се придруже у београдској владајућој коалицији и они ће то и прихватити, пише Ало.

Мали је у протеклом мандату обављао је функцију савјетника Александра Вучића за привреду и финансије. Од новембра прошле године Мали је на челу привремене управе Београда у којој су били и Младеновић и Никодијевић. На то мјесто постављен је пошто је Драган Ђилас изгубио већину и смијењен са функције градоначелника. Према најавама, објављује лист, предсједник Скупштине града биће изабран данас а градоначелник сутра.

Рођен је 25. августа 1972. године у Београду. Дипломирао је и магистрирао на Економском факултету у Београду и добитник је награде за најбољег студента факултета. Мастер студије завршио је на Њасхингтон Университy, Ст. Лоуис, САД, а докторат је одбранио на Факултету организационих наука у Београду. Носилац је лиценце портфолио менаџер, коју му је додијелила Комисија за хартије од вриједности Републике Србије и звања Chartered Financial Analyst (CFA).

Од 1995. до 1997. радио је у Deloitte & Touche Central Europe у Београду, а као руководилац у овој консултантској кући у Прагу радио је од 1999. до 2001. године. У Инвестиционој банци Credit Suisse First Bostonу Њујорку радио је од маја до септембра 1998. Од јануара до јула 2001. био је помоћник министра за приватизацију у Министарству за привреду и приватизацију, а од јула 2001. до октобра 2003. радио је као директор Центра за тендере Агенције за приватизацију.

Генерални директор NCA Investment Group је од септембра 2005. до 2008. године. Од 2004. бави се пословима савјетовања у области куповине и продаје предузећа, финансијске и пословне консолидације и приватизације. Од јануара 2013. године саветник је првог потпредсједника Владе Републике Србије за привреду и финансије.

Предсједник је Управног одбора Комерцијалне банке Београд и Управног одбора Фијат аутомобили Србија.

Члан је CFA Instituta, Serbian Business Angels Network, Fulbright Alumni Association of Serbi и British-Serbian Business Club..

Ожењен је, отац троје дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана