Сеничић: Грчка укинула авиосаобраћај са Србијом до 15.јула

Срна
Сеничић: Грчка укинула авиосаобраћај са Србијом до 15.јула

БЕОГРАД - Грчка је данас обуставила авиосаобраћај са Србијом до 15. јула, потврдио је директор YУТА Александар Сеничић и додао да су сходно тој одлуци отказани и чартер летови за Грчку.

“Ми смо данас добили информацију да је редовна линија са Атином обустављена до 15. јула тако да и чартер летови неће ићи. Осим авиона који ће 11. јула отићи по туристе који су већ на Скиатосу”, рекао је Сеничић у изјави за Тањуг.

YУТА чека одлуку грчких власти за период од 15. јула и у складу са том њиховом одлуком организоваће авиопревоз.

“За сада је план да се са чартер летовима настави у другој половини јула, тачније 24. јула, уколико се укине забрана за улазак српских држављана која је тренутно на снази”, додао је Сеничић.

Аутобуски саобаћај, ако се укине та забрана, могао би да крене већ 15. јула.

Поједини медији су раније данас објавили да је грчка влада донијела одлуку да се од 7. до 15. јула у 23:59 часова укида редовни авиосаобраћај између Грчке и Србије и забрањује сваки улазак српских држављана због ескалације епидемије у нашој земљи.

Позвали су се на саопштење грчке Управе за грађанску авијацију којем се наводи да једини изузетак од те одлуке постоји када је ријеч о грађанима Шенген зоне, члановима породица грађана ЕУ, грађанима трећих земаља који имају боравак у европским земљама или Шенген зони, дипломатском особљу и другим специјалним случајевима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана