Селаковић: Више од десет држава спремно да повуче признање Косова

Срна
Селаковић: Више од десет држава спремно да повуче признање Косова

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић рекао је да је више од десет држава спремно да преиспита своје одлуке о Косову и Метохији.

“За нама је година у којој је Србија, као мала али поносна земља, решена да љубоморно чува своју политичку самосталност и војну неутралност, била принуђена да се за своје интересе бори у једном сложеном и проблемима бременитом политичком окружењу”, изјавио је Селаковић за сутрашње “Вечерње новости”.

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је раније да, уколико било ко донесе одлуку о признању Косова као независног, истог тренутка Србија ће кренути у кампању повлачења признања.

Како су медији писали раније, десетак држава је спремно да повуче своје одлуке о признању Косова уколико Приштина крене у процес поновног признавања.

Вашингтонским споразумом потписаним у септембру 2020. године се самозвано Косово обавезало да на 12 мјесеци обустави своја настојања да се придружи међународним организацијама, а Србија да обустави своју кампању међу државама о повлачењу њиховог признања независности.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана