Селаковић: Ватикан одолио притисцима да призна лажну државу Косово

Срна
Селаковић: Ватикан одолио притисцима да призна лажну државу Косово

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић захвалио је Ватикану, током званичне посјете, за принципијелну подршку очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, одајући признање што је одолио притисцима да призна једнострано проглашену независност Косова.

Селаковић је истакао да такав принципијелна подршка Ватикана Србији по питању Косова даје озбиљну шансу за унапређење односа, које треба интензивирати и учврстити, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Он је послије разговора са државним секретаром Ватикана кардиналом Пјетром Паролином и секретаром за односе са државама монсињором Полом Ричардом Галагером указао и на друга значајна питања, попут наставка дијалога Римокатоличке цркве и Српске православне цркве.

Говорили смо и о нужности историјског отпочињања нове фазе сарадње између Срба и Хрвата. Ватикан то подржава, нарочито истичући чињеницу да нерешена питања из прошлости у овом тренутку оптерећују нашу сарадњу у будућности, што никоме неће донети добро, навео је Селаковић.

Шеф српске дипломатије је истакао да је за Србију важно да са Ватиканом има добру, конструктивну и суштинску сарадњу.

Он је додао да се по том питању треба угледати на Русију која има структурни дијалог са Ватиканом два пута годишње, али и на друге православне земље попут Грчке и Кипра, које гаје добре односе са Ватиканом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана