Селаковић: Сусрет Вучића и Бајдена у догледно вријеме

Срна
Селаковић: Сусрет Вучића и Бајдена у догледно вријеме

БЕОГРАД- Министар спољних послова Србије Никола Селаковић рекао је да се с разлогом може очекивати да у догледно вријеме буде организован сусрет предсједника Србије Александра Вучића и предсједника САД Џозефа Бајдена.

Селаковић је навео да се такав сусрет може очекивати с обзиром на њихов лични однос, али и на важност унапређења веза Србије и САД, те подсјетио да су Вучић и Бајден "не тако давно" имали веома садржајне разговоре у Београду.

- Сигуран сам да ће на природу и динамику односа Србије и САД утицати и чињеница да нас у Вашингтону представља амбасадор Марко Ђурић, чије је присуство инаугурацији Бајдена важан сигнал и, верујем, весник позитивних помака у билатералним односима наших земаља - рекао је Селаковић за "Политику".

Он је подсјетио да је нова предсједничка амдинистрација у Вашингтону у овом тренутку заокупљена унутрашњим питањима и тако ће бити неко вријеме, али да ће, вјероватно, Балкан и Србија у једном тренутку бити у жижи америчке спољне политике, пошто у Бајденовом тиму има људи који су се бавили овим регионом.

Селаковић је рекао да се спољнополитички приоритети Србије прилагођавају новонасталим околностима на међународном плану, али да је и даље први и наважнији интерес очување добросусједских односа, стабилности и мира у региону, као и проналазак компромисног рјешења за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана