Селаковић положио венац код Споменика дјеци страдалој у НАТО агресији

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Поводом 24. марта, Дана сјећања на жртве НАТО агресије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић положио је, у име Владе Републике Србије, вијенац код Споменика дјеци страдалој у НАТО агресији.

Поред Селаковића, венце су положили представник Града Београда, чланови породица страдалих у НАТО агресији, представници амбасада,

представник Вечерњих новости, представници Београдског форума за свет равноправних, СУБНОР Србије и удружења грађана, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на инстаграм налогу.У име града Београда, венац на споменик Милици Ракић у Ташмајданском парку положио је вршилац дужности секретара за социјалну заштиту Града Београда Петар Јорданов, саопштио је Беоинфо.

Споменик деци страдалој у НАТО агресији, који се налази у средишњем делу београдског парка “Ташмајдан”, подигли су београдски дневни лист „Вечерње новости” са својим бројним читаоцима непосредно по окончању напада НАТО снага на нашу земљу. Споменик је посвећен успомени на децу страдалу од 24. марта до 10. јуна 1999. године.

На данашњи дан пре 25 година отпочела је агресија НАТО снага на СР Југославију која је трајала до потписивања Војно-техничког споразума 9. јуна исте године.

Током тог периода, оружане снаге великог броја држава окупљене у оквиру НАТО агресора извршиле су бројне нападе на цивилне и војне циљеве који су резултирали великим људским жртвама и масовним материјалним разарањима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана