Савез за Србију од данас Удружена опозиција Србије, али без Обрадовића

Танјуг
Савез за Србију од данас Удружена опозиција Србије, али без Обрадовића

БЕОГРАД - У Београду је данас формирана Удружена опозиција Србије, коју чине странке доскорашњег Савеза за Србију, осим покрета Двери, као и још неколико удружења и синдиката, који су са Савезом сарађивали и раније.

Удружену опозицију чине Странка слободе и правде Драгана Ђиласа, Народна странка Вука Јеремића, Демократска странка Зорана Лутовца, као и Грађанска платформа, Демократска заједница војвођанских Мађара, Државотворни покрет Србије, Народни покрет Срба са КиМ, Покрет за преокрет, Покрет слободна Србија, Удружени синдикати Србије Слога, Шумадијска регија и Ђорђе Вукадиновић.

Циљ "Удружене" је, према речима Јанка Веселиновића, исти - смјена власти, свим расположивим средствима ненасилне политичке борбе, која, каже, укључује и све облике грађанске непослушности.

- Удружена опозиција Србије је спремна да сарађује са свима којима је истински циљ да се промени систем, а не да ми дођемо на та места где седе неки други - рекао је Ђилас.

Упитан да ли ће Удружена опозиција Србије заједно наступати на предстојећим изборима и да ли ће имати заједничког кандидата, Ђилас је одговорио да није реално да се већ сада говори о изборима 2022. године.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана