Саша Поповић и Лепа Брена продали "Гранд" и инкасирали милионе?

Agencije
Саша Поповић и Лепа Брена продали "Гранд" и инкасирали милионе?

Саша Поповић и Лепа Брена, заједно са Брениним супругом Слободаном Живојиновићем, продали су остатак од 49 процената "Гранд продукције" компанији "Јунајтед медија", која је 2014. већ купила пакет акција од 51 одсто.

Како пише "Курир", њих двоје су тако укупно зарадили још 15 милиона евра, колико су инкасирали и прије пет година.

Цјелокупна трансакција купопродаје биће завршена до краја ове године, што значи да ће од 2020. у Агенцији за привредне регистре имена оснивача и сувласника "Гранда" бити избрисана.

О овој теми већ дужи период се спекулисало.

Медији су и раније писали о овој теми, али званичне потврде није било.

Тек недавно су у емисији "Папарацо лов", позивајући се на неименоване изворе, објавили да се Поповић и пјевачица повлаче из "Гранд продукције".

"Саша Поповић и Лепа Брена за који дан неће више имати ни проценат власништва над својим чедом 'Гранд продукцијом'. Али Саша ће наставити да ради постојеће емисије, само као креативни аутор, продуцент или како ће га већ назвати, и то за плату. Целокупну власничку структуру коначно ће преузети 'Јунајтед медија', док ће са овим делом од преосталих 49 одсто оснивачи 'Гранда' на својим рачунима приходовати укупну суму од чак 30 милиона евра. Од тога им је половина плаћена пре пет година", речено је у емисији.

Дакле, простом рачуницом закључује се да ће Поповић и Брена и овај пут добити 15 милиона евра за продају преосталог дијела "Гранда". Сашин удио у власничкој структури био је 24 одсто, па ће му стога припасти 7.350.000 евра, док је пјевачица посједовала 25 процената и она ће бити богатија за 7.650.000.

Јована Лукић, директорка ПР сектора "Јунајтед медије", за "Курир" није демантовала ову информацију, него је поручила да се обрате директно "Гранду". Међутим, ни они нису дали прецизан одговор.

"О пословној политици, као и о пословним плановима челника 'Гранд продукције', не дајемо изјаве за медије", рекли су поменутом листу из прес-службе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана