Шабац: Ухапшена жена због продаје отровних гљива

Танјуг
Foto: Илустрација

ШАБАЦ- Шабачка полиција ухапсила је М. Г. (72) због сумње да је у претходних неколико дана на пијаци у Шапцу продавала гљиве од којих је више особа задобило симптоме тровања, саопштио је данас МУП.

Она је осумњичена да је извршила кривично дјело "тешко дјело против здравља људи", одређено јој је задржавање до 48 часова и уз кривичну пријаву, биће приведена Основном јавном тужилаштву у Шапцу, наводи се у саопштењу.

Национални центар за контролу тровања Војномедицинске академије (ВМА) саопштио је претходно да је јутрос примио шест пацијената са тровањем отровним гљивама, од којих је једна 57-годишња жена из Шапца у тешком стању.

Како се наводи, примљена је и четворочлана породица из Шапца, који такође "имају знаке аманитинског (фалоидинског) синдрома, сви са гастроинтестиналним тегобама и лезијом јетре".

Као шести пацијент, примљена је женска особа из Београда која има гастроинтестинални синдром и бољег је општег стања.

ВМА наводи да су пацијенти из Шапца гљиве набавили код неовлашћеног продавца, и конзумирали их, мислећи да је ријеч о рудњачама и лисичаркама, као и да су гљиве биле поломљене и да их је било најмање три врсте, што отежава препознавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана