Рио Тинто: Разматрамо правне основе за одлуку Владе Србије

Танјуг
Рио Тинто: Разматрамо правне основе за одлуку Владе Србије

БЕОГРАД - Рио Тинто је вечерас саопштио да је изузетно забринут због изјаве премијерке Србије Ане Брнабић да је укинут просторни план за пројекат “Јадар”, те да се поништавају сви правни акти у вези с пројектом.

Током нашег рада на Пројекту “Јадар”, увијек смо поштовали законе Републике Србије, наводи се у саопштењу компаније Рио Тинто.

“Разматрамо правне основе за доношење ове одлуке и импликације које она може имати на наше активности и наше људе у Србији”, поручују из компаније.

Премијерка Србије је раније саопштила да је Влада на данашњој сједници укинула уредбу и просторни план подручја посебне намјене за реализацију пројекта експлоатације и прераде минерала јадарит, од 13 фебруара 2020. године, те да су тиме поништени и сви правни акти који су везани за Рио Тинто, све дозволе, решења, одлуке и остало.

Она је на конференцији за медија након сједнице Владе поручила да је одлука о томе да се стави тачка на пројекат “Јадар” коначна.

“Ми се Рио Тинта не плашимо, ми смо овде због нашег народа и наше земље, нека раде (Рио Тинто) шта мисле да је најбоље да раде, ово је коначна одлука владе”, поручила је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана