Раста се нагодио за годину дана кућног затвора

Танјуг
Раста се нагодио за годину дана кућног затвора

Репер Стафан ђурић Раста закључио је са Вишим јавним тужилаштвом у Београду споразум према којем је признао недозољено држање дроге за личну употребу и пристао на казну од годину дана кућног затвора.

Признао је кривично дјело недозвољено држање опојних дрога за личну употребу, потврђено је Тањугу у тужилаштву.

Уколико овај споразум потврди суд биће му укинут притвор у којем је од хапшења у октобру када је са њим ухапшен и Б.Л.

Код њих је полиција пронашла извјесну количнину сканка и кокаина.

Након тромјесечне истраге Вишег јавног тужилаштва, током које су све вријеме били у притвору због сумње да су извршили теже кривично дјело - препродају дроге, против њих је поднијет суду крајем прошле године оптужни приједлог за недозвољено држање дроге.

За ово лакше дјело запријећена је новчана казна или затвор до три године.

Овај случај је данас прешао у надлежност Првог основног суда.

Судија за претходни поступак је споразум прослиједио Првом основном тужилаштву, које треба да се изјасни да ли се слаже са споразумом након увида у списе предмета.

Споразум је закљуцио и Б.Л.

ђурић и Б.Л. су у притвору од хапшења почетком октобра, а посљедњи пут им је притвор продужен одлуком Апелационог суда у Београду крајем децембра и по тој одлуци је предвиђено да може да траје до 27. јануара да не би поновили кривично дјело у кратком року.

Против Ђурића и Б.Л. Више тужилаштво у Београду спровело је истрагу због сумње да су извршили кривично дјело - недозовљена произвођња и стављање у промет опојних дрога, за које је запријећена казна од три године до 12 година затвора.

Тужилаштво је дуго чекало резултат вјештачења, које је вјероватно опредијелило одлуку о кривичном дјелу за које је оптужен. Ђурић се на саслушању у тужилаштву након хапшења бранио да је пронађени сканк користио за сопствену употребу, међутим тужилаштво му тада није повјеровало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана