Радуловић: Након сексуалног узнемиравања Мика ме је претукао

Танјуг
Радуловић: Након сексуалног узнемиравања Мика ме је претукао

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је испитивањем свједока оштећене глумице Милене Радуловић настављено суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу поводом оптужби за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе.

Радуловић, послије чије пријаве је покренут овај поступак, данас је детаљно свједочила о злостављању које је трпјела од Алексића, који је, према њеним ријечима, само четири године млађи од њеног деде.

На питање зашто није престала да иде у школу глуме, након што је Алексић силовао и злостављао, рекла је да јој је Алексић пријетио да ће је одвојити од свих пријатеља из школе.

Током једног часа, како је свједочила глумица, он ју је лупио неколико пута отвореном шаком по рамену, гурао је, због чега је ударила главом о ормар, док је остатак групе аплаудирао мислећи да Алексић показује вјежбу.

Радуловићева тврди да је, када је Алекић први пут пољубио, повредио као "нико до тад, јер је осећала издају од човека којем је безусловно веровала".

Временом је, како тврди изгубила самопоуздање, мислила је да њу Алексић кажњава, осјећала се прљаво и имала суицидне мисли.

Додала је и да се Алексића плашила, те да је уживао у болу и плакању.

 Причајући о првом пољупцу који се догодио против њене воље, Радуловић је детаљно описала како је Алексић рекао да устане са фотеље, затим говорио о њеном физичком изгледу, након чега је ухватио једном руком за косу, а другом за леђа и насилно је пољубио.

Радуловићева је навела да је тада била у шоку, али је покушала неколико пута да окрене главу и рукама да га одгурне од себе, али није успјела.

Тада ју је Алексић, како она тврди, ухватио и за међуножје.

У том тренутку у студију није било других људи, а њој је прије него што су сви из њене групе отишли, рекао да га сачека у канцеларији.

Прије пољупца Алексић јој је , како тврди, постављао непримерена питања о њеном приватном животу и односу са тадашњим дечком.

Описујући студио "Ствар срца" у којем је предавао Алексић, Радуловићева је казала да је то била као школа, односо да је студио имао сва обиљежја школе, да су имали домаће задатке, да су морали да воде рачуна како се облаче и многе друге ствари.

Радуловићева је истакла да је одлучила да пријави Алексића када је чула да он и даље у сексуално злоставља полазнице школе, те није хтјела да још више дјевојака пролази кроз шта је она прошла. Рекла је и да има много више жртава Алексића али се њихова имена нису нашла на оптужници, јер како је објаснила оне нису хтеле да " изнова пролазе кроз те трауме".

Причајући о сексуалном узнемиравању навела је да се понекад дешавало на сваком часу глуме, а понекад по два часа није било ништа, те је она планирала да га пита зашто јој то ради.

Радуловић је одговарајући на питања браниоца рекла да је одлучила Алексића да пријави баш у јануару јер су се напади углавном догађали током другог полугодишта када су се девојке спремале за пријемни.

 Суђење се наставља 19. октобра када ће Алексићев бранилац наставити да поставља питања Радуловићевој. Окривљени је у суд стигао са слободе, пошто му је 10. марта прошле године укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра 2021. године.

Алексић је оптужен за четири кривична дкела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дијела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге дјевојке.

Ухапшен је 16. јануара 2021.године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замијењен кућним притвором уз елекронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана