Грађани Србије изгласали уставне промјене на референдуму

ГС
Грађани Србије изгласали уставне промјене на референдуму

БЕОГРАД - Грађани су изгласали уставне промјене на референдуму и Србија је данас послала веома позитивну слику у свијет, саопштио је вечерас предсједник Србије Александар Вучић.

Он је честитао грађанима Србије на демократској атмосфери на одржаном референдуму.

Саопштио је, на основу 97,02 одсто избројаних бирачких мјеста, а недостају Нови Пазар и Вождовац, да је за уставне промјене гласало 60,48 одсто грађана, а 39,52 одсто било против, те да је било и 1,01 одсто неважећих листића.

“Констатујем да је разликом од више од 20 одсто био позитиван одговор грађана на предложене уставне промене”, објаснио је Вучић.

Он је на конференцији за медије рекао да је у централној Србији 66,48 одсто гласало за промјене, а 33,5 одсто против.

У Војводини је 60,3 одсто било за, а 39,7 одсто против.

У Београду је резултат 45,4 одсто према 54,6 одсто.

„То је по регионима у укупном броју гласова нешто више од око 400. 000 гласова предности за у односу на не. Грађани су изгласали уставне промене на референдуму”, подвукао је он.

Честитао је свима који су гласали, рекавши да је како год су гласали то било њихово демократско опредјељење.

„Готово да нигде није било проблема, и људи из различитих политичких странака сарађивали су на бирачким местима. Србија ће је послала веома позитивну слику у свет. Верујем да ћемо успети да у наредном периоду урадимо нешто за земљу по питању даље демократизације, независног судства, самосталног тужилаштва. Урадили смо добру ствар за земљу”, додао је он.

Обраћању предсједника у сједишту СНС присуствовали су премијерка Ана Брнабић, министри Маја Поповић, Томислав Момировић, функционери СНС Дарко Глишић, Владимир Орлић...
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана