Прва пост ковид група туриста из Кине допутовала у Србију

Танјуг
Прва пост ковид група туриста из Кине допутовала у Србију

БЕОГРАД - У Србији борави прва група туриста која је из Кине дошл после короне, односно пошто је кинеска национална туристичка управа објавила да туристичке агенције из Кине могу да организују групна путовања по Србији, саопштила је данас Туристичка организација Србије.

ТОС наводи да су први пост ковид туристи из Кине стигли у суботу, 18. марта, у организацији једне од највећих агенција из Кине, ЦYТС, дан након што је то одобрено и да им је организован свечани дочек.

“Кина је била на првом месту по доласцима у 2019. године, а друга по ноћењима и верујемо да ће се, у складу са новим околностима, тај тренд у 2023. години наставити”, наводи се у саопштењу.

Србија је била прва земља у Европи која је увела безвизни режим за држављане Кине, а оно што Србију као дестинацију чини још атрактивнијом јесу два директна лета која данас постоје између Србије и Кине (до Пекинга и до Тјенџин -а).

Туристичка организација Србије је у континуитету организовала промотивне активности и промовисала туристичку понуду Србије у Кини и током пандемије, када туристи нису могли да путују у Кину нити да долазе из ове земље.

“Кроз наше кампање обезбједили смо да туристи имају довољно информација, зато можемо да кажемо да смо спремни и сада када смо на листи земаља где су омогућена групна путовања имамо све разлоге да вјерујемо да ће број туриста из Кине бити у озбиљном порасту”, истакнуто је у саопштењу ТОС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана