Протест опозиције у Београду, траже прелазну владу и смјену Кризног штаба

ГС
Протест опозиције у Београду, траже прелазну владу и смјену Кризног штаба

БЕОГРАД - Након јучерашњих протеста због најаве могућег поновног увођења полицијског часа у Београду и демонстрација које су ескалирале испред зграде Скупштине и за данас је више политичких организација најавило окупљање.

Иако је предсједник Србије Александар Вучић данас у јавном обраћају изјавио да неће бити вишедневне забране кретања, али да ће коначну одлуку о томе донијети Влада Србије сутра, на улицама Београда је и данас више присталица разних политичких опција.

Један од протеста организује опозициони Савез за Србију који тражи формирање прелазне Владе и новог Кризног штаба за сузбијање епидемије, као и смјене у врху полиције након примјене силе на протесту одржаном синоћ у главном граду Србије.

Међу окупљеним грађанима су лидери опозиције председници Странке слободе и правде Драган Ђилас, Народне странке Вук Јеремић, Двери Бошко Обрадовић, Демократске странке Зоран Лутовац, странке Покрет за за преокрет Јанко Веселиновић.

Уочи протеста одржан је састанак "свих организација које уз Савез за Србију чине бојкот опозицију", како је то рекао предсједник Странке слободе и правде Драган Ђилас који је рекао ће опозициони политичари бити на протесту "као грађани, а не као представници опозиције".

Један од захтјева организатора протеста је формирање прелазне Владе. Како се наводи у саопштењу Савеза за Србију, то је једино рјешење за излазак из свеопште политичке и здравствене кризе, како би се зауставили гори сценарији који нас чекају са даљим узурпирањем власти и кршењем Устава од стране једног човјека".

"Они који су нас довели у ову ситуацију не могу даље да воде Кризни штаб и тражимо смене свих који су учествовали у лажирању званичних података о броју новозаражених и умрлих",- наводи се у саопштењу СЗС.

Они су у затражили хитно именовање новог кризног штаба коме ће људи вјеровати.

"Овај је изгубио поверење и многи његови чланови морају да сносе кривичну одговорност", поручио је Веселиновић, додајући да у новом кризном штабу треба да буду људи попут Зорана Радовановића и Рада Панића.

Колона демонстраната упутила се ка Предсједништву, јавља Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана