Протест антиглобалиста и аниваксера у Београду: Јајима гађали полицију

Срна
Протест антиглобалиста и аниваксера у Београду: Јајима гађали полицију

БЕОГРАД - У Београду се одржава протест антиглобалиста и противника ковид пропусница, вакцинације и других мјера против вируса корона, а група демонстраната гађала је јајима полицијски кордон у Немањиној улици, јавља РТС.

Демонстранти су се окупили на Тргу републике око 17.30 часова, у вријеме док се недалеко од те локације одржавала шетња у оквиру Геј параде.

На протесту су бројне организације - Антиглобалисти Србије, Лекари и родитељи за науку и етику, Покрет српске саборности, Покрет отете бебе - промена система.

У протестну шетњу кренули су са Трга, а иза зграде Предсједништва, на Теразијама, запаљене су бакље.

Са говорнице постављене на камиону су поручили да су против ковид пропусница, маски, вакцинације, да се “гнушају” Параде поноса. Запалили су и изгазили заставу дугиних боја, симбол ЛГБТ заједнице.

Демонстранти су истакли заставе Србије и различитих покрета, поједини носе иконе, а развили су и транспарент “Слога биће пораз врагу”. Пјевали су “Ој, Косово, Косово”.

Окупљени су око 19.30 кренули низ Теразије, ка згради Владе Србије. Група демонстраната покушала је да се попне уз Немањину улицу, али им кордон полиције није дозволио да прођу.

Затим су се окренули и спустили низ Немањину улицу до споменика Стефану Немањи, гдје су раширили транспаренте и заставе, а потом су заиграли ужичко коло око споменика.

Раније током вечери полицијски кордон на кратко је посјетио министар полиције Србије Александар Вулин, али се није обраћао медијима.Кордони полиције за разбијање демонстранција су код Београђанке и у Ресавској улици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана