Продужено важење регистрације возила са ознакама српских градова са КиМ

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Влада Србије усвојила је Уредбу о посебним условима важења регистрације моторних возила која имају регистарске ознаке градова и општина на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија.

Како се наводи у саопштењу Владе Србије, уредба је усвојена на јучерашњој сједници, а данас ступа на снагу.

Усвајањем ове уредбе свим возилима са ознакама КМ, ПР, ГЛ и именима других српских градова на подручју АП Косово и Метохија биће продужена регистрација од сада па надаље.

Ова возила ће моћи, као и до сада, да се несметано крећу у саобраћају, уз посједовање обавезне полисе осигурања и доказа о техничком прегледу возила, не старијем од годину дана.

Влада је одлуку донијела у складу са прописима о регистрацији моторних возила надлежних органа Републике Србије, као и договором постигнутим у оквиру дијалога између Београда и Приштине о спречавању ескалације ситуације и наставку трагања за трајним рјешењем по питању регистарских таблица моторних возила на простору АП Косово и Метохија.

Влада је јуче усвојила и Закључак о усвајању извјештаја о разговорима који су вођени 23. новембра у Бриселу са представницима привремених институција самоуправе у Приштини, уз посредовање Европске уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана