Продужен притвор Дарку Шарићу

Танјуг
Продужен притвор Дарку Шарићу

БЕОГРАД - Виши суд у Београду продужио је за још 60 дана притвор Шарићу и двојици припадника његове организоване криминалне групе, који се потврђеном оптужницом терете за кривична дjела међу којима је и убиство.

Поред Шарића притвор је продужен и Данилу Стојановићу и Милутину Радовановићу, наводи се у саопштењу суда.

Притвор им је продужен због опасности од бекства и због особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело. Припремно рочиште у овом поступку је одлагано неколико пута, а следеће је заказано за 10.април.

Са слободе се бране адвокат Дејан Лазаревић, Данило Одовић и Александар Бошњаковић. Поред Шарића и Лазаревића још 13 особа оптужено је, поред осталог, за тешко убиство. На припремном рочишту, које је затворено за јавност, тужилаштво и одбрана ће предложити суду своје доказе, након чега ће се окривљени изјаснити о кривици.

Након овог рочишта суд ће заказати почетак главног претреса (суђење), којем ће јавност моћи да присуствује, а окривљени да детаљни изнwсу своју одбрану. Поред Шарића и Лазаревића оптужени су и Бојан Станојковић, Данило Одовић, Александар Бошковић, Никола Спасојевић, Данило Стојановић, Милутин Радовановић, Душко Мирковић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић, Милан Вучинић, Арса Шарић и Душко Шарић.

Према оптужници Тузилаштва за организовнаи криминал, вођа ове групе је Дарко Шарић, који је како се сумња, створио план деловања да се из безобзирне освете убије Небојша Јоксовић, сведок сарадник у кривичном поступку који се против Шарића и других водио због кријумцарења кокаина. Када у томе нису успели, Шарић је како се сумња, издао налог да се предузму радње које су биле усмерене на дискредитацију Јоксовића да евентуално изгуби статус сведока сарадника.

Тужилаштво групу терети за кривична дjела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набавлјање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела, изазивање опште опасности, лажно пријавлјивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дjело из члана 98 Закона о тајности података.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана