Притвор за деветоро ухапшени због злоупотреба у војсци Србије

Srna
Foto: Arhiva

БЕОГРАД- Судија за претходни поступак одредио је притвор до 30 дана за девет осумњичених за злоупотребе са уговорима о инвестиционом одржавању објеката за потребе команди, јединица и установа Министарства одбране Србије, саопштено је из Вишег суда у Београду.

Како је наведено, судија је донио овакву одлуку како осумњичени не би ометали поступак утицајем на свједоке.

Истовремено, тужилац је након саслушања осумњичених у Тужилаштву за организовани криминал донио наређење о спровођењу истраге против петоро запослених у Министарству одбране Србије и пет одговорних лица у привредним друштвима, од којих се за једним још трага.

Осумњичени су ухапшени у суботу, 25. јуна, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемјесечног предистражног поступка, у сарадњи са Војно-безбједносном агенцијом, Војном полицијом, припадницима Безбједносно-информативне агенције и Дирекције полиције - Службе за борбу против организованог криминала.

Ухапшени се терете да су на штету буџета Србије закључили већи број уговора за различита улагања за потребе Министарства одбране, у које су уносили неистините податке, уписујући цијене радова које су биле знатно веће од тржишних.

На тај начин су, како се сумња, противправно прибавили имовинску корист у вишемилионском износу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана