Приштина опет руши дијалог уцјенама и опасним порукама

Срна
Foto: ГС

БЕОГРАД- Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је данас да најновије уцјењивачке изјаве главног преговарача Приштине Бесника Бисљимија да неће формирати Заједницу српских општина (ЗСО) представљају врхунац неодговорности и цинизма, као и да директно урушавају наставак дијалога са Београдом.

"Због тога молимо Европску унију, као посредника у дијалогу и гаранта спровођења споразума, да реагује на овакве опасне поруке Приштине о кршењу споразума и ЗСО", поручио је Петковић, који је глави преговарач Београда у дијалогу са Приштином.

Он је истакао да је Београд опредијељен за поштовање постигнутих споразума, али да је са друге стране преговарачког стола на дјелу потпуно одсуство било какве спремности за разговоре.

"Разговора о ЗСО ће бити и то већ на следећој рунди дијалога, како је то јасно истакла и ЕУ. Зато би Приштини и Бисљимију, умјесто што упућују пријетње, било много сврсисходније да се добро припреме за разговоре о фомирању ЗСО", поручио је Петковић.

Он је навео да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти катастрофалне резултате на локалним изборима неће успјети да сакрије нападима на српски народ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана