Припадници РОСУ у стању приправности

Срна
Припадници РОСУ у стању приправности

ПРИШТИНА - Велики број припадника косовских полицијских снага распоређен је на прилазима српским срединама и путним правцима који воде према административним прелазима са Србијом због могућих инцидената, речено је Срни у Команди Косовске полицијске службе (КПС) у Приштини.

Из Команде кажу да су у складу са процјеном безбједносне ситуације ангажовани припадници специјалних снага РОСУ заједно са резервним саставом КПС-а.

Највећи број припадника РОСУ распоређен је у мјесту Дудин крш на путу јужни дио Косовске Митровице- Звечан.

Знатан број припадника ове јединице је и на излазу из Подујева према административном прелазу Мердаре, као и у мјесту Бијела земља на путу Гњилане-Бујановац.

За сада није било инцидентних ситуација иако је велики број грађана аутобусима и сопственим превозом кренуо у Рашку како би гласали на референдуму о уставним промјенама Србије, што је довело до загушења на прелазу Јариње.

Из полиције су навели да је прелазак административне линије дозвољен само особама које имају потврду да су примиле двије дозе вакцине или потврду да су примили једну дозу вакцине и ПЦР тест не старији од 48 часова.

Подизање нивоа борбене готовости специјалних снага полиције наређено је након одлуке парламента у Приштини да забрани одржавање референдума у српским срединама на Косову и Метохији, али и након јутрошњег протеста Срба у Косовској Митровици и у другим срединама на Космету.

Грађани Србије изјашњавају се данас на референдуму о промјенама Устава Србије у дијелу који се односи на правосуђе.

Бирачи са Косова и Метохије, будући да Приштина није дозволила Србима да гласају на референдуму, своје право могу да искористе на бирачким мјестима у четири града централне Србије - Куршумлији, Рашки, Новом Пазару и Врању.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана