Принц Александар угостио патријарха и чланове Светог архијерејског сабора

Срна
Foto: royalfamily.org

БЕОГРАД- Принц Александар Карађорђевић приредио је у Белом двору традиционалну вечеру за Његову светост патријарха српског Порфирија и епископе у част редовног прољећног засједања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве /СПЦ/, саопштила је прес-служба Краљевског двора.

Вечери су, уз патријарха Порфирија и принца Александра, присуствовали митрополит црногорско-приморски Јоаникије, епископи СПЦ, предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић, директор Управе за сарадњу са црквама и вјерским заједницама Министарства правде Србије Владимир Рогановић и чланови савјетодавних тијела Круне.

Принц Александар поручио је да је ово окупљање примјер заједништва и сарадње за опште добро.

"Црква и Круна су увек биле блиске и заједно радиле за добро нашег народа и наше земље, а то ће се наставити и у будућности. То су две институције које заједничким снагама доносе стабилност Србији", рекао је Карађорђевић.

Он је истакао да га је обрадовала вијест да је остварено канонско јединство са црквом у Сјеверној Македонији, јер су заједничке молитве православне браће увијек много јаче и шире божију љубав и ријеч.

Принц је, како каже, у иностранству, гдје је живио, добро видио колико црква значи Србима у чувању традиције, јединства и обичаја.

"Верујем да ће наша Црква на челу са патријархом Порфиријем наставити да води српски народ на путу јединства и слоге", поручио је Карађорђевић, захваливши патријарху и епископима за све што чине за српски народ, Србију и његову породицу.

Патријарх Порфирије захвалио је на гостопримству принцу Александру и пожелио му срећу и благостање краљевској породици, истичући да је то "прва породица Србије".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана