Преминуо епископ ваљевски Милутин

ГС
Преминуо епископ ваљевски Милутин

БЕОГРАД - Епископ ваљевски Милутин преминуо је ноћас, два часа након поноћи, у Клиничко-болничком центру “Др Драгиша Мишовић” у Београду, гдје је био пребачен због погоршања здравственог стања, након што му је потврђен вирус корона, потврђено је “Блицу” у Епархији ваљевској.

Епархија ваљевска је прије три дана саопштила да је код владике Милутина потврђено присуство вируса корона, као и код још двојице свештеника Епархије, као и да се они налазе на лијечењу у КБЦ „Др Драгиша Мишовић” у Београду.

Епископ Милутин је рођен 10. јануара 1949. године у селу Мијачи код Ваљева. Већ са 14 година отишао је у манастир Каона, гдје је био искушеник, да би се 1963. године и замонашио. У манастиру Каона био је намјесник, парох и игуман. Прије него што је, након двија века, Епархија ваљевска поново успостављена, епископ Милутин је био епископ аустралијско–новозеландски, а у завичај се вратио послије засједања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, када је изабран за епикопа обновљене Епархије ваљевске. Устоличен је у септембру 2006. године у Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана