Премијер Луксембурга и супруг угостили Брнабићеву и њену партнерку

Танјуг
Премијер Луксембурга и супруг угостили Брнабићеву и њену партнерку
Премијер Луксембурга и супруг угостили Брнабићеву и њену партнерку

Луксембург - Премијер Луксембурга Гзавијер Бетел угостио је у Луксембургу српску премијерку Ану Брнабић и њену партнерку докторку Милицу Ђурђић.

И премијерка Србије Брнабић, која је се налази у дводневној посјети Луксембургу, ретвитовала је неколико фотографија које је луксембуршки премијер објавио на Твитеру, насталих током њиховог сусрета и обиласка града, а на којима се виде и њихови партнери.

“Сутра ћу званично примити српску премијерку, а вечерас Готје Дестенеј и ја радо поздрављамо наше пријатеље Ану Брнабић и Милицу и заједно обилазимо град Луксембург”, написао је Бетел на налогу на Твитеруу.

Премијерка је ретвитовала поруку и додала да је Луксембург један од најљепших градова и да се захваљује Бетелу на позиву да га посјети.

“После његове посете Србији у мају, узбуђена сам што могу да радим на јачању веза између Србије и Луксембурга”, написала је премијерка Србије.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић борави од данас у дводневној посјети Луксембургу, током које ће се састати с највишим званичницима те земље и учествовати на Економском форуму Србија-Луксембург.

Брнабићева борави у Луксембургу на позив предсједника владе Гзавијера Бетела, који ће српској премијерки уприличити свечани дочек са војним почастима на Тргу Клерфонтен у Луксембургу.

Теме разговора двоје премијера биће билатерални односи, као и европске интеграције и однос између Европске уније и Западног Балкана.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана