Прекинуто суђење Алексићу због дојаве о бомби

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- У Вишем суду у Београду данас је послије једног сата, због дојаве о бомби, прекинуто суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе.


Алексић је данас наставио изношење одбране на четвртом суђењу за редом, тврдећи да је он поред оштећених једини очевидац кривичних дела која му се стављају на терет.

Он је причао о глумици Иви Илинчић, једној од оштећених дјевојака, те је своје данашње излагање назвао "Ива Илинчић, епизода изгубљена у времену".

Тврдио је да је Илинчић често мијењала времена догађаја за које се он терети, те да је то заправо дело њених "искривљених лажних сећања".

Он је детаљно оспоравао све наводе тужилаштва, тврдећи да је тужилац дописивала изјаве оштећене Илинчић.

Судија Зоран Божовић је, као и на претходним рочиштима, више пута упозорио Алекића да се придржава теме и да буде концизан, те да не чита изјаве вештака и оштећене.

Сљедеће суђење заказано је за 12.септембар.

Алексић је на суђење у зграду Палате правде дошао са адвокатом и супругом, а испред су га, као и претходни пут, сачекали активисти са транспарентима на којима пише " правда за жртве казна за починиоце" и "Верујемо Милени Радуловић".

Он је суд стигао са слободе, пошто му је 10.марта укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра прошле године.

Алексић је оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге дјевојке.

Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замијењен кућним притвором уз елекронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана