Предсједник Вучић честитао Дан Војске Србије

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Предсједник Републике Србије Александар Вучић честитао је Дан Војске Србије министру одбране Милошу Вучевићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије.

"Подухват који је Карађорђе започео на Сретење, Милош је почео да приводи крају на Цвети. Та два највећа празника српске државе сећају нас на две прве, бурне деценије 19. века. Иста величанствена генерација наших предака увела је Србију у модерно доба и слободу", навео је председник Вучић у честитки.
    
Додао је да у спомен на Цвети, то јест дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, а сјећајући се, дивећи се и клањајући се сенима људи који су утемељили обновљену српску државност, ми данас са поносом и пијететом према свим генерацијама наших витезова, прослављамо највећи војни празник - Дан Војске Србије.
    
Предсједник је истакао да је српска војска настала из устаничких чета, из народа и да је одувек кључни фактор државне стабилности, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике. 
    
"Ту леже корени дубоке повезаности нашег народа и наше војске. Војска Србије, и у време професионализације, истрајно негује ову суштинску, најважнију и нераскидиву спону са својим народом. Грађани исконски препознају ту судбинску повезаност и цене напоре које војска чини за опште добро", нагласио је председник Вучић.
    
Навео је да је у протеклом периоду Република Србија уложила велики труд и огромна средства у врхунско опремање Војске, а да је посебна пажња усмерена на образовне установе из којих данас излазе врхунски школовани и обучени млади људи спремни на професионално обављање најсложенијих задатака и истакао да та младост чини будућност наше Војске.
    
Предсједник Вучић је указао да Војска Србије, као и увијек до сада, даје свој допринос просперитету наше државе и њених грађана и пружа пуну подршку јачању наше безбједности. 
    
Нагласио је да је Војска гарант нашег мира, наше територијалне целовитости и наше војне неутралности. 
    
"Спону између нашег народа и његове војске најлепше је описао војвода Степа речима: 'Из народа сам поникао. Он ме је начинио оним што јесам. Морам се покорити његовој вољи и служити му до последњег даха!' Живела Војска Србије! Живела Србија!", навео је председник Вучић у честитки поводом Дана Војске Србије.
    (Крај) цв/

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана