Познато зашто је багер испред куће гдје је дјевојчица нестала

ГС
Foto: Блиц

Испред појате гдје је дјевојчица двогодишња Данка Илић нестала прије 47 сати у Бањском пољу код Бора стигао је багер, машина комбинирка како би полиција рашчистила имање које је препуно дрва и шибља.

Паралелно са тим, припадници МУП поново прегледају шахтове и јаме у поменутом насељу. Све то у циљу проналаска материјалних доказа који ће помоћи у проналаску Данке.

Упркос обустављању теренске потраге за дјевојчицом која је нестала у уторак у 13 сати, полиција и даље претражује цијело насеље.

- Претражује се све опет. Полиција не одустаје у потрази - каже извор "Блица".

Послије 27 сати потраге у околини Бањског поља код Бора, полиција је јуче поподне обуставила теренску претрагу за несталом Данком.

Полиција обезбјеђује мјесто нестанка

Како јавља репортер поменутог портала из Бора, једна екипа полиције стоји на око 300 метара од куће гдје је дјевојчица нестала и не дозвољава пролаз никоме, док се друга екипа налази тачно испред куће и обезбјеђује мјесто нестанка.

Претужне сцене, да ти се срце сломи"

Репортерка "Блица" је у Бору разговарала са једним од комшија породице нестале дјевојчице.

- Када је сазнао да је девојчица нестала отац је непрекидно плакао док је претраживао шуму и дозивао ћерку. Претужне сцене, да ти се срце сломи. Сви се молимо да пронађу Данку! - рекао је за "Блиц" узнемирени комшија.

Други комшија нам је рекао да је "Данка лепа попут анђела и да је скоро научила и да хода".

- Преслатка девојчица, сигурно је уплашена, где год да се налази - рекао је он.

Мјештани сумњају да је отета

Према ријечима мјештана који су у шоку због мистериозног нестанка Данке Илић, многи сумњају да је дјевојчица отета, а посебно их плаши чињеница да се, према саопштењу МУП, дјевојчица не налази на овом подручју.

Јасмина Стојадиновић, жена из Бањског поља чија је кућа опремљена надзорним камерама које су снимале улицу у којој је нестала Данка Илић (2), открила је за "Блиц" да јој је на снимку једна ствар сумњива.

Огласио се МУП

Министарство унутрашњих послова апелује да се не објављују непровјерене и нетачне информације јер на тај начин угрожавају истрагу, чији је циљ да се дјевојчица што прије пронађе.

Како је текла теренска потрага за Данком

Данки се сваки траг губи од уторка око 13 часова у приградском насељу Бањско поље код Бора. Она је нестала док се играла са мајком и братом, а није нађена ни послије два дана потраге.

Полиција је јуче била проширила потрагу за Данком ка насељеном дијелу Бањског Поља, у коју су се укључили и жандари са добровољцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана