Повучен налог за хапшење Милана Радоичића

Срна
Повучен налог за хапшење Милана Радоичића

ПРИШТИНА - Основни суд у Приштини одобрио је захтјев Специјалног тужилаштва за повлачење налога за хапшење потпредсједника Српске листе Милана Радоичића, који је осумњичен за кривично дјело “учешће или организација организоване криминалне групе”.

Овом одлуком Основног суда од 23. фебруара укинут је налог за хапшење Радоичића издат 14. августа 2020. године, наводи лист “Коха диторе”.

Према суду, након разматрања и анализе захтјева Специјалног тужилаштва за повлачење налога за хапшење осумњиченог, утврђено је да је захтјев добро образложен и утемељен.

Косовска полиција је 23. новембра 2018. године спровела акцију претреса у сјеверном делу Косовске Митровице с циљем хапшења Милана Радоичића, који није пронађен у свом стану, док су током те акције ухапшене четири особе.

Радоичић се у оптужници против осумњичених за убиство и помагање у убиству предсједника Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића 16. јануара 2018. године, помиње да је наводно учествовао у организовању организоване криминалне групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана