Потрага за Данкиним тијелом: Претражују већ претражене дијелове

РТС
Потрага за Данкиним тијелом: Претражују већ претражене дијелове

У потрази за тијелом Данке Илић (2) полиција је кренула у нови преглед већ претражених дијелова села Злот због могућности да је неки детаљ промакао или су саучесници помјерали више пута дјевојчицино тијело.

У случају убиства Данке Илић, истражитељи ништа не препуштају случају, а како наводи извор претраживаће се нове површине, али и већ претражени дијелови.

"То ће се радити због могућности да је неки детаљ промакао, или да је неко од саучесника помјерао тијело у намјери да остане сакривено“, каже извор.

Подсјетимо, полиција провјерава све шахтове и резервоаре који су активни или неактивни и природни и вјештачки системи за наводњавање јер су осумњичени за убиство Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић радили у ЈКП "Водовод" и по природи посла добро познају те системе.

Полиција је испразнила септичку јаму у дворишту куће осумњиченог Дејана Драгијевића у селу Злот, а потом је у њега ушао и багер, а прегледан је и бунар који се налази у сусједном дворишту.

Ватрогасци спасиоци су током потраге испумпавали и воду из оближње мочваре.

Далибор Драгијевић, који је преминуо у ноћи између 6. и 7. априла у полицијској станици, признао је да је помогао брату да се ријеши тијела двогодишње Данке. Он је у полицији набројао око 20 локација на којима би могло да се налази тијело међутим, полиција на тим мјестима није пронашла ништа.

Он и његов брат Дејан су дали на десетине погрешних локација које су интензивно претражене у потрази за тијелом.

Данка Илић је нестала 26. марта у месту Бањско поље када је са мајком Иваном и трогодишњим братом отишла на породично имање.

За дјевојчицом се трагало девет дана, а онда су 4. априла осумњичени Јанковић и Драгијевић ухапшени када су открили шта су урадили.

Јанковић и Драгијевић су, како се сумња, дјевојчицу најприје ударили службеним аутом. Драгијевић је затим наводно дјевојчицу удавио, а онда су се ријешили тијела које до сада није пронађено.

Драгијевић је пред тужиоцем признао злочин, док се Јанковић бранио ћутањем. Обојици је потом одређен притвор до 30 дана.

Полиција је у међувремену ухапсила Радета и сада покојног Далибора Драгијевића, због сумње да су му помогли да премјести тијело убијене дјевојчице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана