Пошта Србије увела пакетомате

Танјуг
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Пошта Србије саопштила је данас да је увела савремено и практично рјешење за аутоматизовану доставу пошиљака - пакетомате или паметне пакетске сандучиће, чиме наставља са повећањем доступности и сигурности уручења пошиљака.

Како је наведено, употреба пакетомата почела је на 20 прометних и лако доступних локација у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Новом Пазару и Панчеву, док ће још 400 Поштиних пакетомата ускоро бити постављено у свим већим градовима широм Србије. Пошта наводи да пакетомати представљају брзу, лаку и паметну опцију доставе пошиљака, са бројним предностима за кориснике, а посебно су практични за куповину на интернету, јер адресовањем на пакетомат корисници могу бити сигурни да ће их пакети чекати у изабраном пакетомату.

Штеде време, јер корисници пакете могу усмерити на најближе пакетомате и преузети их у време које им највише одговара, уз могућност преузимања пакета 24 сата седам дана у недељи. Истиче се да су на пакетоматима истакнута упутства за употребу, као и да је та услуга Поште Србије доступна регистрованим и нерегистрованим корисницима, са и без мобилне апликације, уз коришћење свих мобилних телефона, паметних и класичних.

Подаци потребни за преузимање пакета шаљу се на мобилни телефон, а преузимање пакета од стране корисника функционише по једноставном принципу - прималац добија поруку да га у пакетомату чека пакет, одлази до пакетомата и путем апликације или позива откључава га и преузима пошиљку. Информације о услузи, начину коришћења и локацијама пакетомата, доступне су на сајту Поште Србије, на линку https://paketomat.posta.rs

Пошта Србије је за прве кориснике припремила и поклоне изненађења, који ће их са пошиљкама чекати у пакетоматима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана