Удружење породица киднапованих и убијених косметских жртава: Хаг не тражи хапшење злочинаца Орића и Харадинаја

Агенције
Удружење породица киднапованих и убијених косметских жртава: Хаг не тражи хапшење злочинаца Орића и Харадинаја

БЕОГРАД- Удружење породица киднапованих и убијених косметских жртава изразило је данас огорченост поводом одлуке жалбеног вијећа Механизма за кривичне судове у Хагу да наложи хапшење посланика Српске радикалне странке Вјерице Радете и Петра Јојића, а не тражи хапшење доказаних ратних злочинаца Насера Орића, Рамуша Харадинаја.

"Питамо жалбено веће о којој правди то говори када тражи хапшење народних посланика Србије због непоштовања трибунала, а ћути и не тражи хапшење доказаних монструма и ратних злочинаца Насера Орића, Рамуша Харадинаја...", саопштено је из Удружење породица киднапованих и убијених. 

Из Удружења истичу да је Хашки трибунал осудио генерале ЈНА и генерале Србије због хрватских, муслиманских и шиптарских жртава, док ниједан словеначки (због убијених 55 војника ЈНА), хрватски, муслимански или ОВК ратни злочинац није оптужен и ухапшен. 

"Ви сте једино породице српских и косметских жртава оставили без правде. Злочинцима који су починили монструозне злочине над нашим жртвама дозвољавате потпуну слободу, штитите их, чините их недодирљивима, а и сами знате шта значи злочинац на слободи", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана