Поново подинута оптужница против Беливукових дилера

Танјуг
Поново подинута оптужница против Беливукових дилера

БЕОГРАД - Тужилаштво за организовани криминал је након допуне истраге поново је подигло оптужницу против групе осумњичених за препродају дроге на територији Београда, а која се доводи у везу са Вељком Беливуком.

Тужилаштво је предало оптужницу Посебном одељењу Вишег суда у Београду на одлуку о потврђивању, потврђено је за Танјуг у том тужилаштву.

Прву оптужницу суд је крајем новембра вратио тужилаштву на допуну истраге.

Тужилаштво је раније саопштило да је оптужница подигнута против 18 особа, за коју постоји оправдана сумња да је организовао Лазар Маринковић, а чији су припадници Марко Трајковић, Вељко Огурлић, Стефан Симић, Урош Булајић, Марко Прља, Александар Крстић, Лука Гемаљевић, Алекса Кошутић, Борислав Мармут, Предраг Вучковић, Лука Остојић, Лука Мумовић, Стефан Милановић, Никола Филиповић, Василије Николовски, Алекса Васић и Марко Вокић.

Они се терете за кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња и ставлајње у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање ношење и промет оружја и експлозивних направа.

Сумња се да је ова група, односно организатор, припадници, више малољетника и више НН особа дјеловала од почетка јула прошле године до 29.марта на територији Београда, у циљу вршења кривичног дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

 Сумња се да су они препродавали кокаин, хероин, марихуану и амфетамин, чиме  су остварили знатну противправну имовинску корист.

Припадници су дрогу продавали у насељу Карабурма, у Београду, на сплавовима "Порт" и „Фристајлер" као и у клубу „Касина", а опојну дрогу су достављали и на адресе купаца – уживаоца. 

Такоде, тужилаштво је тада предложило продужење притвора у односу на 15 окривљених, док се један окривљени налази у притвору након што је против њега раније поднијета оптужница, а двојици окривљених је укинут притвор. 

 Припадници ове криминалне групе ухапшени су 29.марта, док су тројица осумњчених већ били у притвору у тренутку хапшења. 

Они се доводе се у везу са пословима и препродајом дроге као део групе Беливука и Марка Миљковића који су у притвору и против њихове организоване криминалне групе се води судски поступак због најтежих кривичних дјела, међу којима је и седам убистава.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана