Полиција зауставила четнике на путу за Нови Пазар

Агенције
Полиција зауставила четнике на путу за Нови Пазар

Нови Пазар - Група од педесетак припадника навијачких група из Новог Пазара, која је припремала "одбрану" тог града од "четника", чији долазак у тај град је био најављен за данас, разишла се након "шетње" градом.

Група од десетак припадника Четничког покрета, предвођена предсједником Братиславом Живковићем, заустављена је у Краљеву, речено је Тањугу у тој полицијској управи.

Полиција их је, кажу, зауставила када су из манастира Жича кренули пут Новог Пазара.

У Новом Пазару је мирно, а полиција је предузела све безбједносне мјере како би се избјегли евентуални инциденти.

Сви прилазни путеви том граду су под контролом, иако, како је Тањугу речено у новопазарској полицији, за данас није ни било званично најављених скупова, осим скупа који ће бити одржан вечерас на централном градском тргу, а поводом предстојећих избора за Националнин савјет Бошњака, на коме ће говорити санџачки муфтија Муамер Зукорлић.

 Бошњачки портали објавили су информације о доласку "четника" и њихове фотографије, као и да им је полиција онемогућила прилаз граду.

Живковићеви четници су долазак у Нови Пазар најавили још из Украјине, као одговор на појављивање групе Бошњака у зеленим униформама и са црвеним фесовима, која се недавно нашла у колони током похода на Хаџет у Пазару.

Они су тада поручили да ће одржати молитву у Петровој цркви, која је данас превентивно била затворена, и обиљежити годишњицу ослобађања Новог Пазара од Турака.       

Најавили су и да ће обиљежити мјесто гдје ће подићи споменик ослободиоцу, генералу Петру Живковићу, а потом и прошетати градом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана