Подигнуте оптужнице за убиство Оливера Ивановића?

Танјуг
Подигнуте оптужнице за убиство Оливера Ивановића?

ПРИШТИНА - Косовски специјални тужилац Суљ Хоџа подигао је оптужнице против Недељка Спасојевића и Марка Рошића за помагање у убиству Оливера Ивановића, преноси “Kosovo Online” позивајући се на изворе блиске истрази.

У образложењу оптужнице, пише портал, наводи се да су “Сасојевић и Рошић оптужени за помагање у убиству Ивановића по налогу Милана Радоичића”. Такође, пише и да су оне послате на превод и да ће бити званично објављене наредних дана.

За разлику од њих двојице, против Милана Радоичића није подигнута оптужница, наводи “Kosovo Online”.

Рошић и Спасојевић су ухапшени прије годину дана током акције РОСУ на сјеверу Косова и Метоније.

Случај убиства Оливера Ивановића више од 22 мјесеца тапка у месту.

Прије годину дана, специјалне јединице РОСУ ушче су на сјевер КиМ, када је ухапшен Недељко Спасојевић, Марко Рошић и Драгиша Марковића, док је Милан Радоичић избегао хапшење.

Драгиша Марковић је касније пуштен из притвора док се остала двојица ухапшених још увијек налазе у притвору у Гњилану односно Подујеву.

Секретарица Оливера Ивановића Силвана Арсовић је више пута позивана на разговор у Приштину и њој се на терет ставља “помагање у извршењу кривичног дјела тешко убиство”.

Специјалне јединице РОСУ су након 23. новембра још у пар наврата спровеле акцију хапшења на сјеверу Косова.

Посљедњи ухапшени је Раде Басара полицијски службеник који је био укључен у истрази у случају убиства Оливера Ивановића, док је у истој акцији на мети био и Жељко Бојић командант косовске полиције за Сјеверну Митровицу кога припадници РОСУ нису пронашли у његовом стану.

Син Жељка Бојића, Василије који је том приликом ухапшен, ослобођен је након 24 сата проведених у притвору, наводи “Kosovo Online”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана