Свечано отворени “Дани Српске у Србији”

Срна
Свечано отворени “Дани Српске у Србији”

БЕОГРАД - Свечаност поводом отварања манифестације “Дани Српске у Србији” вечерас је почела у Народном позоришту у Београду, у присуству званичника Српске и Србије.

Свечано отварање овогодишње манифестације, коју Представништво Републике Српске у Србији организује девети пут, почело је интонирањем химни Србије и Републике Српске “Боже правде” и “Моја Република”.

Скуп је званично прогласио отвореним предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Планирано је да претходно поздравни говор у својству домаћина одржи шеф Представништва Српске Млађен Цицовић, док ће Његова светост патријарх српски Порфирије благословити скуп.

Потом ће услиједити обраћање потпредсједника Владе Србије Маје Гојковић, која је и министар културе и информисања.

Свечаности присуствују највиши представници Српске и Србије, међу којима предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, те министри у владама Србије и Републике Српске, генерали војске и полиције, академици, истакнути умјетници и привредници.

У умјетничком дијелу програма биће одржан концерт Симфонијског оркестра Бањалучке филхармоније којим ће дириговати Бранка Радошевић, а наступиће солисти Снежана Савичић Секулић, Миња Шукало и Васа Стајкић. Редитељ програма је Драган Елчић.

Представништво Републике Српске у Србији организатор је девете манифестације “Дани Српске у Србији”, која ће трајати до 29. септембра у 11 градова Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана