Побјегао из Србије због бруталног убиства и постао познати кувар

blic.rs
Побјегао из Србије због бруталног убиства и постао познати кувар

Хапшење Славише Карабашевића (49) у Севастопољу, због убисва у Пожаревцу 2002, шокирало је многе у том граду на Криму, јер се Србин прославио као власник ресторана, а своје познанике је убједио да га српско правосуђе прогони као патриоту који је бранио Косово и Крајину.

Нико од његових гостију и познаника, како пишу Новости, није знао да се он налазио на Интерполовој потјерници и да је осуђен на девет година затвора.

Суд у Севастопољу је Славиши у уторак одредио екстрадициони притвор од 40 дана, а јуче су руске власти обавијестиле наш конзулат у Москви. Очекује се да ће он најкасније до средине децембра бити пребачен у Србију.

Како пише овај лист, Карабашевић не само да се свих ових година није скривао, већ је волио публицитет и радо се сликао за медије у Севастопољу, који су га величали као врхунског угоститеља.

Због тога су листови на Криму дали велики публицитет његовом хапшењу. Руски медији пишу да је Карабађевић рођен на Косову и да је учествовао у рату деведесетих. Интересантно је да се сада преко друштвених мрежа јављају његови познаници и да траже да се Србин ослободи и да га власти не изруче Србији.

Тако представник организације “Севастопољска алтернатива” Виктор Кисељов моли да се Карабашевићу да политички азил. Иако је суд навео да је он убио човјека у Србији, његови пријатељи говоре да ће да му суде јер је “ратовао против косовских сепаратиста”. Ту причу је медијима сада потврдила Карабашевићева садашња жена.
Славиша је у Севастопољу био власник ресторана “Де Славиш” у центру града, а наводно је код њега често долазио бивши губернатор Севастопоља. У Дњепар у Украјину стигао је 2007. године код своје друге жене, а касније се пребацио у Севастопољ.

Карабашевић је ухапшен 5. августа по потјерници Интерпола, због убиства и преваре које је починио прије 17 година. Он је пред Вишим судом у Пожаревцу, у јануару 2018. године, осуђен у одсуству на девет година затвора јер је у јулу 2002. убио њемачког држављанина Елвиса Жежеља (30).

Ријеч је о јединственој казни, јер је оптужени за убиство осуђен на осам година, а за превару на годину и по затвора. Пошто се налазио у бјекству од јуна 2005. године, када је пуштен из притвора, за њим је расписана међународна потјерница.

Пет хитаца у главу из “дуге деветке”

Према наводима оптужнице Вишег јавног тужилаштва, оптужени је Жежеља усмртио испаливши му у главу и тијело пет хитаца из пиштоља “дуга деветка” у атару села Мелница код Петровца на Млави.

Након тога, он је назвао Елвисовог пријатеља М. К. који живи у Њемачкој и саопштио му да је овај ухапшен, па треба да му пошаље 7.000 евра за ангажовање адвоката. Пошто је добио тај новац и потрошио га, он је осуђен за превару.

Оптужени је пред судом 2003. ослобођен кривице, али је Апелациони суд наложио понављање поступка. У јуну 2005. године пуштен је из притвора и од тада је у бјекству. Претпостављало се да је побјегао у иностранство те је за њим расписана међународна потјерница.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана