Петоструко убиство код Зрењанина, више од 20 рањених

Агенције
Петоструко убиство код Зрењанина, више од 20 рањених

Житиште - Пет особа је убијено, а више од 20 рањено у кафићу у Житишту код Зрењанина. Међу повређенима троје малољетника.

Ноћас, око 01.40 часова у Зрењанину, у мјесту Житиште, у кафићу Макијато, догодило се тешко убиство у којем је живот изгубило петоро људи, а око 20 је рањено, саопштио је МУП.

З. С. (1978) ушао је у кафић и испалио више хитаца из аутоматског оружја и том приликом убио је своју супругу и још једну женску особу, највјероватније њену пријатељицу, након чега је наставио да пуца по грађанима који су се у том тренутку налазили у кафићу.

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су З. С, а увиђај је и даље у току.

Од пет жртава, двије су преминуле на лицу мјеста, а преостале три у зрењанинској болници.

Директорка зрењанинске болнице Гордана Козловачки изјавила је да су послије трагедије у кафићу у Житишту у ту установу довезене 22 повређене особе којима је урађена дијагностичка процедура и збрињавање.

Према њеним ријечима, шесторо је средње и лакше повређено, а остали су задобили теже повреде, сви из ватреног оружја.

Током ноћи урађено је и седам операција.

Како незванично сазнаје Б92, млађа дјевојка довезена је око седам часова у Институт за плућне болести, Одјељење грудне хирургије.

Она је одмах пребачена у операциону салу.

У пуцњави је повређено најмање 20 особа, мада се неки од оних који су се затекли у кафићу нису јавили љекару, те је могуће да у току дана порасте број рањених.

Најмање четири особе задобиле су тешке повреде.

Како РТС сазнаје, међу повређенима је најмање троје малољетних.

Припадници полиције и даље истражују објекат, а очекује се и долазак министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

Председник општине Житиште Митар Вучуревић изјавио је да је трагедија незапамћена не само у тој средини, него можда и у држави.

Он је за портал "Ај лав Зрењанин" рекао да је заказао сједницу скупштине општине и да ће вјероватно бити проглашена тродневна жалост.

Вучуревић је додао да локалне власти и даље чекају исход крвавог пира који је вјероватно проистекао из неке породичне свађе или неспоразума и да се надају да ће се повређени опоравити.

Предсједник општине је навео да ће због трагедије бити отказана манифестација "Пиле фест", која се тренутно одржава у Житишту.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се сумња да се ради о љубомори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана