Петковић: Срби се неће одрећи својих регистарских ознака

Танјуг
Петковић: Срби се неће одрећи својих регистарских ознака

БЕОГРАД- Са сваким новим видео спотом који објаве Аљбин Курти или његов посилни Џељаљ Свечља, Срби на Косову и Метохији одлучнији су и чвршћи у намери да се неће одрећи својих легалних и легитимних регистарских ознака које издаје држава Србија, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију (КиМ) Петар Петковић.

Петковић је у саопштењу истакао да таблице КМ не могу бити незаконите, јер их издају органи Србије у складу са свим законским процедурама на својој територији и прихваћене су свуда у свијету.

Оно што је незаконито јесте укидање статусно неутралних КС таблица од стране Приштине, градња илегалних РОСУ база на сјеверу покрајине и одбијање да скоро 10 година формирају Заједницу српских општина, што је обавеза коју су преузели у Бриселу, указао је Петковић.

Навео је да о ефекту Куртијевих и Свечљиних спотова најбоље говори чињеница да је за мјесец дана једноцифрен број пререгистрованих возила са српским регистарским таблицама, од чега је свега двоје Срба са севера КиМ.

То јасно говори да никакве видео поруке и пријетње Куртија и Свечље заједно не могу да застраше Србе на КиМ, јер им нико не може одузети право да буду грађани Србије који неће да живе у Куртијевој тзв. држави, закључио је Петковић.в

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана