Петковић: Куртију на врху агенде свакодневни напади на Србе

Срна
Петковић: Куртију на врху агенде свакодневни напади на Србе

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је да /премијеру самопроглашеног Косова/ Аљбину Куртију дијалог није приоритет, али да су зато на врху његове агенде ескалација и свакодневни напади на Србе на Косову и Метохији.

”Свакодневним потезима које вуче, стварањем неподношљивих услова за живот Срба, показује читавом свету да га не занима нормализација односа, да не мари за мир и суживот на простору покрајине, већ на све начине покушава да Србе протера са вековних огњишта”, истакао је Петковић.

Према његовим ријечима, када нема економских резултата којима би се похвалио, Курти од Срба прави дежурне мете своје аутошовинистичке политике, као највреднији ученик Адема Демаћија, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

“Међутим, упркос неодговорним политичарима из Приштине који се налазе с друге стране преговарачког стола, Београд ће остати опредељен за конструктиван дијалог с циљем изналажења одрживих решења која треба да олакшају живот на простору Косова и Метохије”, нагласио је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана