Патријарх Порфирије: Људи да буду свједоци јеванђелских вриједности

Срна
Патријарх Порфирије: Људи да буду свједоци јеванђелских вриједности

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије служио је Свету архијерејску литургију у Светоархангелском манастиру у Ковиљу, поводом славе те свете обитељи - Сабора Светог архистратига Гаврила и поручио да људи треба да се обнављају Христом и да буду свједоци јеванђелских вриједности.

Српски патријарх је у својој бесједи подсјетио да је данашњи празник слава многих манастира широм православне васељене, али и многих храмова.

"Требамо да се угледамо на анђеле и потрудимо да свој живот претворимо у непрестану Божију службу", рекао је патријарх Порфирије, нагласивши да је Бог створио анђеоски свијет да служи вољи Божијој и људима на путу спасења.

Он је указао да је у анђеоском свијету било оних који су се одлучили да иду својим путем, који су помислили да без Бога могу бити нешто или да "без Бога могу бити Бог", саопштено је на сајту СПЦ.

"Нажалост, то што се дешава и што се десило у анђеоском свету, дешава се непрестано и у нама и око нас. И ми често мислимо да можемо сами својом вештином, својим знањем, својим способностима, својом упорношћу да преваримо Бога, варајући, заправо, претходно себе, мислећи да без Бога можемо постићи било шта", рекао је српски патријарх.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана