Патријарх Порфирије дао крв и позвао вјернике да слиједе његов примјер

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије дао је данас крв у оквиру акције коју је Црква организовала у више храмова Архиепископије београдско-карловачке, с циљем обезбјеђивања залиха крви за потребе здравствених установа.

Акција је организована на иницијативу Црвеног крста Србије и Института за трансфузију крви Србије, а патријарх је истакао да није први пут да Црква подржава овакве благословене акције.

"Овом акцијом добровољног давања крви помажемо онима којима је она потребна како бисмо их подржали у њиховој борби за живот. Овакви подухвати у Цркви формирају људе љубави, па самим тим и солидарности, а солидарност према потребитима јесте један од темељних цивилизацијских вредности хуманог друштва", написао је патријарх на "Инстаграму".

Његова светост је позвао све људе који су у могућности да учествују у оваквим акцијама и на тај начин помогну својим ближњима.

"Нека Господ подари исцељење душе и тела нашој болесној браћи и сестрама којима је крв потребна, а лекарима и медицинском особљу које их лечи благодат Духа Светога да их руководи у њиховом труду", поручио је патријарх Порфирије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана