Патријарх Кирил: НАТО агресија показала чврстину српског народа

Срна
Патријарх Кирил: НАТО агресија показала чврстину српског народа

Војна агресија НАТО-а на Југославију 1999. године јасно је показала лицемјерје западног свијета и истовремено чврстину српског народа, изјавио је руски патријарх Кирил на ванредном Свјетском руском народном сабору.

Патријарх Кирил је навео да је 1999. године постало јасно да ријечи демократија, слобода, људска права, међународно право не представљају ништа ако је то у интересу свјетских моћника.

"Али, упркос невиђеним војним мјерама које су западне земље колективно предузеле, ништа им није пошло за руком, јер јака вјера српског народа, његова непоколебљива оданост Христу и Цркви, као и његова национална традиција, и даље духовно хране нашу браћу", рекао је поглавар Руске православне цркве.

Он је навео да је током војне агресије НАТО-а на суверену Југославију био у Београду и својим очима видио ово бомбардовање.

"Одсјео сам био у хотелу који је био изнад центра града и са терасе хотела сам све могао да видим. Никада нећу заборавити осјећај запањености када видите како ракете лете, како падају на миран град, како експлодирају и почиње пожар", рекао је патријарх Кирил.

Он је напоменуо да се све то догодило без објаве рата, зато што је некоме пало на памет да пацификује српски народ и цијелу Југославију, преноси "Спутњик".

"Мислим да ће ова слика остати пред мојим очима до краја мог живота", рекао је поглавар патријарх Кирил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана