Пас распорио дјетету стомак

ГС
Пас распорио дјетету стомак

БЕОГРАД - Четворогодишње дијете је у Сремчици напао пас и распорио му трбушни зид, речено је РТС-у у Хитној помоћи. Родитељи су дијете одмах одвезли у клинику у Тиршовој у Београду, гдје је оперисано.

Др Александар Стијачић из Хитне помоћи рекао је да се напад догодио јуче око 19 часова и да су родитељи дијете хитно превезли у Универзитетску дечју клинику у Тиршовој.

-Врло брутално се десио напад на четворогодишње дете, зубима му је малтене распорио трбушни зид и део 12-палачног црева му је био извучен ван тела - рекао је др Стијачић.

Отац је одмах ставио у кола дијете са мајком, звали су Хитну помоћ и педијатар је детаљно мајци објашњавала шта да ради – да све што има скине са себе, гурне у рану, како би се зауставило крварење.

-Алармирана јe дечја клиника у Тиршовој, да се спреми хируршка сала. Није било разлога да их санитет пресретне, губило би се време, дете је тамо одмах ушло у процедуру у операциону салу – рекао је др Стијачић и апеловао да се води рачуна јер се напади дешавају, непомињићи да су они ријетко баш овако брутални.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана