Ова фотографија је расплакала Србију!

Blic.rs
Ова фотографија је расплакала Србију!

Мајданпек - Србију су други пут ове године погодиле тешке поплаве, због којих су евакуисана читава села у Источној Србији, а многе породице су остале без дома над главом.

У селу Бољетин, које је почетком недјеље оштећено налетом катастрофалене поплаве, нова киша успорава рашчишћавање терена.

Помоћ мјештанима овог села у општини Мајданпек пружа више од 500 припадника Војске Србије који чисте поплављене куће, пише Блиц.

На друштвеним мрежама, појавила се фотографија, која је расплакала цијелу Србију, а на којој се види дјечак од пет година, који гура мала колица и помаже у рашчишћавању.

''Шта рећи а не заплакати? Док сам ишао селом, случајно сам видео дечака који поносно помаже да се његов дом рашчисти. Морао сам да га фотографишем, да овам мали Бољетинац буде пример свим мештанима села, али и свим грађанима Србије – каже Данијел Докић, аутор фотографије.

Од петка у Бољетину дежура лекарјска екипа за све врсте помоћи мјештанима и волонтерима.

''Поред медицинског техничара, који је од понедељка кад је село поплављено свакодневно присутан, екипа ће бити допуњена лекаром и санитарним техничарем који ће бити у контакту са свим релевантним службама'', каже др Миљојко Нешовић, в.д. директора Дома здравља у Мајданпеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана