Откривено шта је дјечак убица претраживао на интернету

ГС
Откривено шта је дјечак убица претраживао на интернету

БЕОГРАД - Тринаестогодишњи дјечак, који је у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду направио масакр, какав Србија не памти, готово свакодневно је помоћу гугла претраживао најмасовније убице широм свијета.

Он је био одушевљен и Ел Чапом, познатим вођом нарко картела Синалоа. Ученик седмог разреда трећег маја убио је осам ученика, чувара и ранио још седам особа.

Остали смо у чуду када смо дошли до сазнања да му је свакодневна претрага била о томе ко су најмасовније убице широм свијета. Како су убијали, шта су користили, ко су им биле жртве...Често је претраживао и Ел Чапа тражећи нове информације о њему - каже извор близак истрази.

Министрица здравља Даница Грујичић каже да је дјевојчица која је рањена у главу и даље у „веома тешком стању“ док је дјечак који има тешку повреду кичме „потпуно будан“.

„Један бубрег му је нажалост морао бити извађен, а има и знаке попуштања другог бубрега. Друга два момка су још у шок-соби јер имају дренаже у грудној дупљи.

„Девојчици са повредом главе следи операција левог ока и вероватно вађење метка“, рекла је Грујичић.

Како се незванично сазнаје, дјечак је гледао филмове и серије који приказују патњу породица убијених. Дјечак убица је мјесец дана планирао злочин. 

На његовом столу полиција је нашла и две цедуљице. На једној је била мапа кретања кроз школу, а на другој имена 16 дјеце. На списку за ликвидацију било је дјеце које дечак није познавао. Сумња се да је желио њихову смрт јер су у нечему били бољи од њега.

О томе да није кривично одговоран он је сазнао истраживајући Кривични закон Србије. Након масакра није показао ни трунку кајања. Био је хладан. Те сриједе трећег  маја у школу је дошао са два очева пиштоља и четири Молотовљева коктела. 

Прво је упуцао чувара, па три девојчице у холу, затим ушао у учионицу и убио пет вршњака, ранио наставницу историје и шест ђака.

Смјештен на психијатрију

Министарка за бригу о породици Дарија Кисић рекла је да ученик седмог разреда који је починио масакр у Основној школи „Владислав Рибникар“ . неће изаћи са псхијатрије. Она је објаснила да се дјечак налази у дијелу дјечје психијатрије и да не може да се деси да буде пуштен.

Незванично, након масакра искочио је кроз прозор и позвао полицију. У школу је ушао у 8.40 сати, а јавио се полицији два минута касније. У жртве је испалио 57 хитаца из пиштоља ЦЗ99. 

Након злочина ухапшен је и његов отац Одређен му је притвор. Незванично, отац је рекао да му је оружје било у сефу под шифром и да не зна како је дјечак дошао до ње, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана