Отац из Крагујевца почео штрајк глађу јер му дјеца још нису враћена

Танјуг
Foto: Танјуг

КРАГУЈЕВАЦ - Ђорђе Јоксимовић започео је јутрос штрајк глађу испред Центра за социјални рад јер, како тврди, надлежни у овој установи му још нису вратили дјецу и поред правосудне одлуке, у којој је стоји да му се враћа старатељство над његове три малољетне кћерке.

Како је Тањугу рекао, разлог због ког му дјеца нису враћена је што Центар за социјални рад још није од суда добио званично ову пресуду. "Ја сам јутрос дошао код директорке Центра за социјални рад да питам када ће ми дјеца бити враћена, она ми је рекла да нису још добили ништа од суда", навео је Јоксимовић. Он каже да ће испред Центра штрајковати глађу док му се деца не врате, колико год то трајало. Јоксимовић је навео да је донео правоснажну пресуду коју је добио, али да у Центру нису хтели да је погледају, док им званично не стигне из суда.

"Мени је адвокат који ме заступа послао пресуду и ми смо чекали да се то званично заврши, нисам желео ништа да објављујем јавно док пресуда не стигне, да све буде по закону. Значи, добио сам пресуду, а они ми не враћају дјецу. Министар који је рекао да ми се деца враћају треба да стоји иза тога, а не да нема ингеренције над својом институцијом", додао је Јоксимовић. Директорка Центра за социјални рад Крагујевац, Јелена Митровић, није желела да даје изјаву за медије, рекавши да је у питању породични случај из којег је јавност искључена.

На питање Тањуга да прокоментарише да ли је Центру стигла пресуда из Основног суда, она је прекинула везу. У међувремену, Јоксимовић је обавјестио медије да су га припадници полиције легитимисали испред Центра за социјални рад и упозорили да не прави инциденте. Јоксимовићеве кћерке, три малољетне дјевојчице, тренутно се налазе код хранитеља у Крагујевцу, којима су додјељене прије четири мјесеца, након што су премештене из хранитељске породице из Тополе, код којих су биле претходних година. Оца су до сада виђале викендом.

После шест година, из Министарства за бригу о породици и демографију саопштено је да је надлежни суд донио првостепену одлуку о враћању родитељског права оцу дјеце. Јоксимовићу су 2015. године одузете три малољетне кћерке, а он је пет пута пјешачио из Крагујевца до Београда, како би поново апеловао на надлежне органе да му врате дјецу. Према писању медија, дјеца су му, одузета због, како је испричао раније, болести његове жене. Супруга му је и даље на лијечењу, а Ђорђе, који није радио у време када су му одузета дЈеца, сада има стално запослење и тврди да има услове да му дјеца буду враћена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана