Османи позвала лидере странака на састанак након захтјева за одлагање избора на сјеверу

Танјуг
Османи позвала лидере странака на састанак након захтјева за одлагање избора на сјеверу

ПРИШТИНА - Предсједница привремених приштинских институција Вјоса Османи позвала је лидере парламентарних политичких партија на састанак, а након захтева за одлагање ванредних избора на сјеверу Косова и Метохије, пише Репортери.

Очекује се да ће састанак бити одржан данас у 14.30 часова, наводи портал.

Прецизира се да ће се на састанку разговарати о безбједносној ситуацији на сјеверу КиМ и "препрекама за безбједан изборни процес у четири општине".

Централна изборна комисија у Приштини синоћ је одржала ванредну седницу поводом избора, на којој је закључено да та комисија не даје препоруке да ли избори треба да буду одложени.

Избори на сјеверу КиМ расписани су након што су српски представници напустили привремене приштинске институције, полицију, судство и администрацију, због кршења бриселског поразума од стране Приштине.

Приштина је уз специјалне јединице полиције покушала да уђе у просторије изборних комисија на сјеверу КиМ и тада је дошло до инцидената.

Такође, у четвртак вече су припадници косовске полиције упали у сјеверни дио Косовске Митровице, а претходно су тог дана возила специјалне полиције ушла у двориште вртића у Лепосавићу.

Срби јужно од Ибра такође су се нашли на удару власти у Приштини, па су тако косовска полиција и царина одузеле око 40.000 литара вина једној од најстаријих винарија у Великој Хочи, која је у власништву породице Петровић, а уз образложење да се врши неовлашћена производња алкохолних пића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана