Орлић: Насиље одговара искључиво Куртију

Танјуг
Орлић: Насиље одговара искључиво Куртију

БЕОГРАД- Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је данас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти за догађаје у Бањској одмах појурио први да оптужи Србе, а да би свако озбиљан рекао да видимо шта се тачно догодило па да коментаришемо.

-Ако ћемо да причамо о онима који су све само не то, онда сте видјели и реакцију Аљбина Куртија који је одмах кренуо, појурио први да оптужи Србе, да каже да је то нека организована не знам шта акција и да су то професионалци неки извели, сигурно их је у међувремену лично већ легитимисао па зна ко су и шта су, дакле јасно вам је све - рекао је Орлић за Прву ТВ.

Додао је да, „ако причамо о томе коме одговара насиље било какво - то је искључиво Аљбин Курти и то сви знају“.

-И све што је радио претходних месеци са најбруталнијим могућим терором који је проводио над голоруким српским народом радио је управо зато што је желео отворену ескалацију и зато што је хтео да доведе до неког насиља - истакао је Орлић.

Указао је да је јасно ко једини може да буде задовољан уколико се деси било какав сукоб, а поготово ако је неки који подразумијева и људска жртве.

Тзв. косовска полиција саопштила је да је ноћас на улазу у село Бањска код Лепосавића пуцано на њене припаднике и да је један од њих убијен. Представници привремених приштинских институција оптужили су за то, како су навели, “криминалне групе које подржава Србија”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана