Орлић: Курти кривац за дешавања на Космету

Срна
Орлић: Курти кривац за дешавања на Космету

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти искључиви кривац за све што се дешава на Косову и Метохији јер је покушавао да насиљем доведе до отвореног сукоба, да увуче Србију у то, а самим тим и у сукоб са НАТО како би спровео свој крајњи циљ - етничко чишћење.

"Познато нам је да ће Курти и даље да води своју прљаву кампању и против председника Србије и против српске државе и против припадника српског народа на Косову и Метохији на сваки начин. Нажалост, видели смо шта можемо да очекујемо када је реч о реакцијама неких споља и колико тих реакција нема, а наравно да део одговорности сносе и они", рекао је Орлић за ТВ "Пинк".

Он је указао да о безбједности на Косову и Метохији не може да води рачуна Курти, који је кривац за све што се догодило, са својом моноетничком полицијом.

"То је потпуно јасно свима и само је питање хоћете ли да покажете одговорност и да коначно предузмете нешто што треба да предузмете", рекао је Орлић.

Он је навео да нису Срби били против тога да сами преузму контролу безбједности кроз учешће у полицијским снагама о простору на ком живе.

"Формирајте заједницу српских општина /ЗСО/, урадите оно што вам је обавеза коју сте потписали сами и ми ћемо да водимо рачуна и о учешћу у полицијским снагама", рекао је Орлић.

Он је подсјетио да је приштинска страна говорила да ниједна обавеза за њих не важи и да неће да спроведу ништа из споразума и закључио да је самим тим јасно ко је кривац за сва дешавања на Косову и Метохији.

"Да ли има неко ко стварно не разуме да се све ово дешава због Куртија за ког ниједан споразум не важи?", упитао је Орлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана